Ola

Jest szefową Świeżo Upieczonej. Ostatnie kilka lat spędziła na szlifowaniu swojego fachu, odbywając praktyki w piekarniach i cukierniach w
Krakowie oraz w Warszawie. Z wykształcenia technolog żywności. Miłośniczka dobrej kawy, masła i glutenu.

Jedzenie Świeżo Upieczona

Marlena

Manager Świeżo Upieczonej. Zarządza logistyką i obsługą klienta.
Z wykształcenia dietetyk oraz technolog żywności. Chętnie opowie Wam o zdrowotnych właściwościach naszego chleba oraz doradzi, który bochenek wybrać.
Jest entuzjastką dobrego wina oraz polskich produktów regionalnych. Według niej kieliszek zawsze jest do połowy pełny 🙂

śniadanie

Okruchy historii

Świeżo Upieczona powstała z miłości do pieczenia.
Nosiliśmy się z zamiarem otwarcia małej rodzinnej piekarni od kilku lat. Ola zdobywała wiedzę, praktykowała domowe pieczenie, odwiedzała piekarnie i cukiernie, oraz czytała setki książek związanych z wypiekami. Równocześnie odkładaliśmy grosz do grosza, tak aby móc zrealizować te marzenia.
Dziś te marzenia przerodziły się w rzeczywistość. Co prawda niełatwą, ale mamy nadzieję, że zasmakujecie w naszych wypiekach i będzie Wam choć trochę lżej, a nam będzie milej.

Sztuka pieczenia prawdziwego chleba

Jedzenie Świeżo Upieczona

Nasza misja

Przywrócić smak i zapach chleba z dzieciństwa. Chleba na zakwasie, długo fermentowanego, bazującego na naturalnych składnikach oraz pieczonego na miejscu!

Jedzenie Świeżo Upieczona

Nasze wartości

Zdrowie, naturalność, pasja i miłość. Wypieki mają być zdrowe oraz wytwarzane z prostych i naturalnych składników. Muszą być robione z pasją i miłością.

Jedzenie Świeżo Upieczona

Nasze plany

Lokalność i proza życia. Nie mamy planów podbijania świata. Chcemy żyć w harmonii z naszą dzielnicą, dostarczać Wam ciepły chleb i spokojnie żyć w z dnia na dzień, ciesząc się z Waszych powrotów.