Ola

Jest szefową Świeżo Upieczonej. Ostatnie kilka lat spędziła na szlifowaniu swojego fachu, odbywając praktyki w piekarniach i cukierniach w
Krakowie oraz w Warszawie. Z wykształcenia technolog żywności. Miłośniczka dobrej kawy, masła i glutenu.

Jedzenie Świeżo Upieczona

Okruchy historii

Świeżo Upieczona powstała z miłości do pieczenia.
Nosiliśmy się z zamiarem otwarcia małej rodzinnej piekarni od kilku lat. Ola zdobywała wiedzę, praktykowała domowe pieczenie, odwiedzała piekarnie i cukiernie, oraz czytała setki książek związanych z wypiekami. Równocześnie odkładaliśmy grosz do grosza, tak aby móc zrealizować te marzenia.
Marzenia te przerodziły się w rzeczywistość, w której karmimy Was najwyższej jakości składnikami, ręcznie robionymi kremami i ciastami. Serdecznie zapraszamy.

Sztuka pieczenia prawdziwego chleba

Świeżo-Upieczona-Pain-au-chocolat

Nasza misja

Przywrócić smak i zapach chleba z dzieciństwa. Chleba na zakwasie, długo fermentowanego, bazującego na naturalnych składnikach oraz pieczonego na miejscu!

Świeżo-Upieczona-Pasteis-de-nata

Nasze wartości

Zdrowie, naturalność, pasja i miłość.
Wypieki mają być zdrowe oraz wytwarzane z prostych i naturalnych składników. Muszą być robione z pasją i miłością.

Nasze plany

Lokalność i proza życia.
Nie mamy planów podbijania świata. Chcemy żyć w harmonii z naszą dzielnicą, dostarczać Wam ciepły chleb i spokojnie żyć w z dnia na dzień, ciesząc się z Waszych powrotów.